Om oss
Vertskapet
Olaf er 3. generasjons eier sammen med sin bror Fredrik. Han er altmuligmann og tar hånd om praktiske gjøremål som følger av å drifte på ei øy uten strøm og innlagt vann. Den viktigste jobben hans er likevel å frakte våre gjester trygt over Porsangerfjorden, og det er en erfaren kaptein som står bak roret. Olaf er opptatt av å holde tradisjonene i hevd, og i bærsesongen er det han som har hovedoppgaven med organisering av multebærvirksomheten, noe han har holdt på med i 36 år.
Anne er gift med Olaf og kom første gang til øya i 1984. Hun er uhelbredelig Tamsøypatriot, og vil gjerne at flere skal få oppleve magien med Tamsøya. Hun er vertskap for de fleste aktivitetene på øya, og er den som har tettest kontakt med gjestene utenom multesesongen. Anne er en stor bærentusiast og oppholder seg i likhet med de andre plukkerne i barmarka den mest hektiske tiden i august. Hun har ansvar for ærfuglprosjektet, bookinger, og kommunikasjon gjennom sosiale medier. Anne er også den som tryller frem hjembakst i ulike varianter til glede for våre gjester.
Vi er svært opptatt av å bevare øyas egenart, både i forhold til interiør og arkitektur, men ikke minst er vi opptatt av å verne om Tamsøyas rikholdige plante, fugl og dyreliv.
"Tamsøyekspressen"
35 fots RIB med 600 HK og toppfart på 50 knop/marsjfart 35 knop, med plass til 12 passasjerer.
Turen tar ca 15 min. mellom Repvåg og Tamsøya. Det arrangeres også RIB turer til Sværholthalvøya.
Multekake
Tamsøyas egen multekake serveres hele sesongen.
Skjør last
Alt som skal til Tamsøya, må fraktes over kai. Det er arbeidskrevende, men det meste ordner seg med litt tålmodighet og kreative løsninger.
Foto: Erica Haugli
En hjelpende hånd
Det er betydelige mengder med bjørkeved som fraktes til Tamsøya i løpet av en sesong, og våre gjester tar gjerne i et tak.
Strandlinjen rundt Tamsøya
Tamsøya har kilometervis med fantastiske svaberg og klippeformasjoner. Vi ønsker å vise våre gjester hva Tamsøya har å by på av naturopplevelser, både vår sommer og høst.
På seks hjul
ATV er en dyd av nødvendighet. Øya er stor, og mye skal fraktes til de ulike plassene på Tamsøya. I sommermånedene, går det ikke hunder løs på Tamsøya, grunnet fuglehekkingen.
Badstue
I 2023 ble det for første gang mulig å ta Badstu på Tamsøya med utedusj.