fbpx

Livet på Tamsøya

Etter en frisk RIB tur fra Repvåg senker roen seg, og du får et historisk innblikk i livet på Tamsøya fra 1800 tallet og frem til i dag. Det vil bli gitt omvisning, og servert kortreiste godbiter fra øya. Det vil også bli litt tid til en liten vandretur på egen hånd for de som ønsker det. Totalt vil turen vare ca 3 timer.

 

2600KR per. person, inklusive servering, historiefortelling og RIB tur-retur Tamsøya

Last ned PDF-fil  for pris og praktisk info: https://tamsoya.no/wp-content/uploads/2022/12/mal-Historisk-RIB-tur.docx-2023-kopi.docx…pdf

Edderdun på gammel vekt

Tamsøya var tidligere et av Norges største dunvær. Vi har så smått begynt å ta opp den gamle kulturarven igjen, kombinert med at vi vil ta vare på Ea. Bestanden er dessverre sterkt nedadgående over hele landet.

Gammelt hus fra 1905

Det bodde flere familier på Tamsøya frem til slutten av 2. verdenskrig .

Foto: Robert Collet

Den gamle bærsjåen

Kaffeservering i den gamle Bærsjåen

Kaia og handvogna

Den lange kaia på 80 meter er et landemerke på Tamsøya, og har en særdeles viktig betydning for å kun drifte midt i Porsangerfjorden. Den gamle handvogna har hatt sitt virke i nærmere 50 år, og brukes fortsatt daglig.

Foto: Erica Haugli

Ea og dun

Ea legger vanligvis 6 egg. Når hun ligger på reiret er hun ekstremt godt kamuflert. Hvis man kommer overraskende på Ea så letter hun, skiter på eggene og duna taper kvalitet.

Værbitt

Om bare denne krakken kunne fortelle…Det er en egen sjarm med ting som har levd et langt liv.

Ønsker du mer detaljert informasjon?

Last ned PDF

    Bookingskjema