fbpx

Multeeventyret

Plukk så mye multebær du vil til samme pris!
Gå ikke glipp av multebær-eventyret på Tamsøya i august,  enten du ønsker å plukke mye bær, kombinere bærplukking med fine vandreturer, eller rett og slett bare slappe av å nyte inntrykkene.

Prisen er uansett den samme.

Tamsøymultene er viden kjent for sin gode kvalitet både i forhold til farge, størrelse og smak. Du er hjertelig velkommen til å ta del i sommerens vakeste eventyr midt i Porsangerfjorden i Finnmark.

Last ned pdf for priser, praktisk info, og kart over Tamsøya her

Overnatting fra 1410KR
RIBtur 1620KR

 

 

Multeblomst

I slutten av juni står Tamsøya i full blomst, men det er bare hunnblomsten som gir bær. Blomstringen er en sårbar periode i forhold til vind og vær, men heldigvis er multeblomsten en hardfør plante som trives i arktisk klima.

Multemyrene

Multemyrene er et flott skue over hele øya, og terrenget varierer fra langstrakte myrer til lettgådde rabber og småkratt. Bærene modnes først på sør og vestsiden av øya. På nord og østsiden kan du  finne nymodne bær langt ut i september.

Multekart

Multekart ca.14-18 dager før modning. Kartene står tett, og på denne flekken har det nok ikke vært plass til hannblomst.
På Tamsøya plukker vi ikke kart. Vi bruker å si at hele bæra må være myk før den kan tas.

Bærplukker i aksjon

På denne myra er bærtettheten særdeles stor. Bærmengden varierer fra år til år, men når alt klaffer i blomstringstiden, kan man se mange slike myrer på Tamsøya.

Tettpakket multemyr

Det er få som sier nei takk til en slik multemyr!

Multekake

Multekaken er populær, og fås kjøpt på Tamsøya.
For de som ønsker oppskriften, så ligger den godt lagret i «gammelbutikken» på øya, og er tilgjengelig for alle som tar turen innom 🙂

Multebærplukking med utsikt

Å plukke bær på ei øy med utsikt mot Barentshavet er en helt spesiell opplevelse.

Ønsker du mer detaljert informasjon?

Last ned PDF

    Bookingskjema