fbpx

Multeeventyret

Sommerens vakreste eventyr ! Hvert år samles over 100 entusiastiske bærplukkere på Tamsøya for å sikre seg multebær av beste kvalitet i naturskjønne omgivelser fordelt på 14 hektiske dager. Vi selger multebær både til privatpersoner og bedrifter. Tamsøybæra er populær og viden kjent for sin farge, størrelse og smak, så det lønner seg å være tidlig ute med bestillingen, både hvis du ønsker å plukke selv eller kun kjøpe bær. Salter fra havet, gjødsel fra sjøfuglene, og midnattssola som skinner i 2,5 måneder, er viktige faktorer for den flotte bærkvaliteten på øya. Vi har ulike ordninger for organisert multeplukking og salg som finnes nærmere presentert i PDF-fil

Multeblomst

I slutten av juni står Tamsøya i full blomst, men det er bare hunnblomsten som gir bær. Blomstringen er en sårbar periode i forhold til vind og vær, men heldigvis er multeblomsten en hardfør plante som trives i arktisk klima.

Multemyrene

Multemyrene er et flott skue over hele øya, og terrenget varierer fra langstrakte myrer til lettgådde rabber og småkratt. Bærene modnes først på sør og vestsiden av øya. På nord og østsiden kan du  finne nymodne bær langt ut i september.

Multekart

Multekart ca.14-18 dager før modning. Kartene står tett, og på denne flekken har det nok ikke vært plass til hannblomst.
På Tamsøya plukker vi ikke kart. Vi bruker å si at hele bæra må være myk før den kan tas.

Bærplukker i aksjon

På denne myra er bærtettheten særdeles stor. Bærmengden varierer fra år til år, men når alt klaffer i blomstringstiden, kan man se mange slike myrer på Tamsøya.

Tettpakket multemyr

Det er få som sier nei takk til en slik multemyr!

Multekake

Multekaken er populær, og fås kjøpt på Tamsøya.
For de som ønsker oppskriften, så ligger den godt lagret i «gammelbutikken» på øya, og er tilgjengelig for alle som tar turen innom 🙂

Multebærplukking med utsikt

Å plukke bær på ei øy med utsikt mot Barentshavet er en helt spesiell opplevelse.

Bøttevasking

I bærsesongen er det hundrevis av bøtter i omløp, og det er derfor viktig med rengjøring og gjenbruk.

Ønsker du mer detaljert informasjon?

Last ned PDF

    Bookingskjema