fbpx

Synsinntrykkene står i kø

Opplev Tamsøya i variert og magisk natur mens alle sanser påvirkes av vakre klippeformasjoner, fargerike blomster, bølgeskvulp, måkeskrik og vind i håret. Dette er en todagers vandretur som passer for 2-4 personer som reiser sammen. Overnatt på sørenden og nordenden av øya i sjarmerende hytter med fantastisk utsikt. Se Kobbe og Oter på nært hold, og ikke minst et yrende fugleliv og en rikholdig flora midt i Porsangerfjorden. Hvis du vil oppleve et pusterom fra sivilisasjonen, få ødemarksfølelsen og noen dager helt fri fra stress, er dette den perfekte turen. Som en av gjestene våre skrev i anmeldelsen: «Denne turen i Finnmark vil vi sikkert snakke om så lenge vi har vettet i behold. Utrulig mektig natur, tok nesten pusten fra oss»

Last ned PDF fil nederst på siden for pris og praktisk info.

Lykkelig på tur

Perfekt dag for en perfekt tur foto: Runa Elde Skårset

Fargerikt planteliv

Det er fascinerende å se hvilken evne plantene har til å klore seg fast mellom berg og klipper. Det finnes mange ulike urter på øya, og de fleste av dem er spiselige. Foto: Erica Haugli

Svaberg

Største delen av strandlinjen består av lettgådde svaberg. Bergformasjonene og vegetasjonen varierer rundt hele øya, slik at turen aldri blir kjedelig.

Klubbkeila

Kjent bergformasjon på nordøstsiden av øya. Her brukte barna å bade før i tiden da det var fast bosetting på Tamsøya
(fortalt av Marie Nilsen, 85 år ,som bodde 16 år av sine første leveår på Tamsøya)

Høstfarger

I september er det flotte høstfarger overalt på øya. Den hvite reinmosen bidrar til flotte kontraster som du aldri ser sterkere enn om høsten.

Rullestein i midnattssol

En av de største rullesteinsstrandene ligger i Hellemolla. Dette i tillegg til et dramatisk klippelandskap, gjør stedet helt spesielt.

Sanseopplevelser

Langs hele ruten er det mange flotte fotomotiv med gråmelert stein omfanget av gyldne planter.

Foto: Erica Haugli

Hellemolla

På vestsiden av øya finnes det utallige stein og klippeformasjoner.

Glad vennegjeng.

Tamsøya rundt på to dager! Fornøyde damer klare for hjemtur.

Gressløk i Kobbevika

Området rundt Kobbevika på nordsiden av øya er meget frodig. Sammen med de spesielle svabergene som finnes der, danner dette en veldig fin og innholdsrik ramme for turopplevelsen.

Ønsker du mer detaljert informasjon?

Last ned PDF

    Bookingskjema